Ajankohtaista Toiminta Asukkaana Wepaksessa Töihin Wepakseen Yhteystiedot
 

Mitä työnantajuus merkitsee
Muuta huomioitavaa
Ryhmään pääsyn kriteerit
Kuinka pääsen ryhmään?

Etusivulle

WEPAS RY
Abraham Wetterin tie 11 C 67
00810 HELSINKI
Puh: 050-5400 328
info@wepasry.net

Asukkaana Wepaksessa

Wepas ry:ssä asuu tällä hetkellä 7 eri tavoin vammautuneita mies- tai naishenkilöä. Jokaiselle Wepas ry:ssä asuvalle henkilölle on ominaista halu viettää aktiivista ja itsenäistä elämää. Jokainen asukas on ja pystyy toimimaan työnantajana jokaiselle työntekijälle. Perusidea on tarjota välttämätön apu juuri silloin, kun sitä tarvitaan/ halutaan/pyydetään turvapuhelinjärjestelmän kautta tai sopimalla etukäteen kellonaika.

Mitä työnantajuus merkitsee?

Työnantajuus merkitsee pääasiassa sitä, että kaikki tehdään asukkaan antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Mitään kirjallisia töitä ei asukkailla ole kuuluessaan Wepas ry:hyn. Kaikkea muuta kuin avustamista liittyviin tehtäviin on palkattu toimihenkilö (tämä sana linkitetään sähköpostiosoitteeseen toimihenkilo@wepasry.net) . Hänen tehtävänään on työvuorolistojen teko, keikkaukset, erilaiset puhtaaksikirjoitustyöt jne.. Toimihenkilöllä ei ole päätösvaltaa ja nimenkirjoitusoikeutta. Toimihenkilö toimii myös sihteerinä asukkaiden kokouksissa. Asukas on myös toimihenkilön työnantaja.

Työnantajuus ja yhdistykseen kuuluminen tarkoittaa myös sitä, että asukas sitoutuu vähintään yhdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan kuulumaan Wepas ry:n hallitukseen. Hallitus tekee päätökset työntekijöiden valinnoista, käytännöistä ja varojen käytöstä. Hallitustyöskentely tarkoittaa käytännössä sitä, että osallistuu kokouksiin, ottaa kantaa asioihin ja tarvittaessa allekirjoittaa toimihenkilön pyytäessä yhdistyksen papereita.

Muuta huomioitavaa

Wepas ry:hyn kuuluminen maksaa vuosittaisen jäsenmaksun verran. Vuonna 2006 jäsenmaksu on 20 e. Kaikki asumiseen ja jokapäiväiseen elämään liittyvät kustannukset jokainen hoitaa itse. Myös esim. lääkkeiden otto ja sairauteen liittyvät asiat jokainen hoitaa käytännössä itse esim. kotisairaanhoidon kautta. Wepas ry ei ole palvelutalo eikä hoitolaitos vaan jokaisen asukkaan yksityisyyttä ja itsenäistä elämää kunnioittava yhteisö. Jokainen elää omaa elämäänsä ja mitään yhteisiä illanviettoja tai yhteistä toimintaa ryhmän jäsenten välillä yhteisesti ei ole järjestetty.

Ryhmään pääsyyn kriteerit:

  • helsinkiläisyys
  • täysi-ikäisyys
  • riittävä päivittäinen avuntarve (henkilökohtainen avustajan olemassaolo ei ole este jos tarve katsotaan riittävän suureksi.)
  • kyky toimia työnantajana
  • sitoutuminen hallitustyöskentelyyn

Kuinka pääsen ryhmään

Jos olet kiinnostunut Wepas ry:n tarjoamasta asumismuodosta ja päästä Wepas ry:n jäseneksi niin ilmoita kiinnostuksesi täyttämällä seuraava lomake . Otamme yhteyttä kun asuntoja on vapautumassa. Voit olla yhteydessä myös oman alueesi sosiaalityöntekijään
ja ilmoittaa kiinnostuksestasi päästä asukkaaksi Wepas ry:hyn.

Jos sinulla jäi vielä kysymyksiä, täytä palautelomake tai soita numeroon 050-4029132 niin kerromme lisää.
Wepas ry:ssä asuu tällä hetkellä 7 eri tavoin vammaista ihmistä. Jokaiselle Wepas ry:ssä asuvalle henkilölle on ominaista halu viettää aktiivista ja itsenäistä elämää. Jokainen asukas on ja pystyy toimimaan työnantajana jokaiselle työntekijälle. Perusidea on tarjota välttämätön apu juuri silloin, kun sitä tarvitaan/ halutaan/pyydetään, turvapuhelinjärjestelmän kautta tai sopimalla etukäteen kellonaika.

 
 
© Wepas Ry 2006